Over Kay Geurts en de Hoofdact

Stacks Image 86
Als je het niet krijgt, dan moet je het nemen.
Dat lijkt het motto te zijn geweest van Kay Geurts in zijn zoektocht naar een band. Zelf schreef hij al jaren muziek als singer-songwriter, maar om de muziek hogerop te brengen had hij meer zielen nodig. Dit kon hij simpelweg niet alleen.

Het zal geen toeval zijn geweest dat Kay in deze tijd Laurens Reumers ontmoette. Laurens was als bassist actief in meerdere bandjes in en buiten Nijmegen, waarvan twee samen met drummer Lars Jaensson. Nee, dit is niet het verhaal waarin Lars en Laurens alles laten vallen waar ze mee bezig waren om De Hoofdact te worden. Aanvankelijk zou Laurens enkel de debuut-EP van Kay, toen nog soloartiest, opnemen. Hoewel de samenwerking goed ging, werden de opnames in Laurens’ veel te kleine thuisstudio (hijzelf noemde het “knus”) abrupt afgebroken doordat Laurens naar het andere eind van het land verhuisde. Hiermee leek de samenwerking vroegtijdig ten einde.

Desondanks bleven Kay en Laurens contact houden. Een dialoog op afstand die geleidelijk veranderde in een samenwerking. De twee begonnen muziek te schrijven en al snel volgden de eerste optredens in onder andere Luxor Live en Merleyn. Hiermee was de band nog niet af. Het besef begon te dagen dat een drummer nadrukkelijk nodig was om de muziek zo over te kunnen brengen als hij bedoeld was. Toevallig kende Laurens precies de juiste persoon en zodoende trad Lars Jaensson in de zomer van 2019 toe tot De Hoofdact.

Sindsdien zijn de drie samen bezig met het schrijven, uitwerken en spelen van hun eigen muziek. De teksten van Kay, maar nu met de muziek van De Hoofdact. Muziek die kan doen denken aan bijvoorbeeld AnnenMayKantereit of De Dijk, maar altijd vooral klinkt als Kay Geurts en de Hoofdact.
Stacks Image 117

Live!

Wil je Kay Geurts en de Hoofdact live zien? Kijk dan op de Facebookpagina voor aankomende optredens!
Mailen kan ook via Obscure, ook voor boekingen.